Despre ReExpoziția

 

Dezastrele naturale nu sunt predictibile, dar sunt tot mai dese, având consecințe din ce în ce mai grave. Deși cunoaștem o serie de factori care influențează și declanșează aceste fenomene, nimeni nu poate anticipa, cu exactitate, momentul în care vor avea loc. Astfel că aceste evenimente au adeseori impact negativ asupra bunurilor, a locuințelor sau chiar a vieții.

 

Există însă câteva lucruri pe care le știm despre dezastrele naturale. Cum ar fi că…

…se RE-petă la anumite intervale de timp,

…pot RE-veni în orice perioadă a anului,

….se pot RE-plica, la o intensitate mai mică sau mai mare,

…pot RE-apărea fix în aceeași zonă.

 

RE-expoziția este despre caracterul ciclic și RE-petitiv al dezastrelor naturale. Prin acest proiect, ne propunem să RE-amintim faptul că, deși nu le putem anticipa, ne putem lua totuși o plasă de siguranță, care să ne asigure protecție în caz de inundație, alunecare de teren sau cutremur – asigurarea obligatorie a locuinței.

Dacă ai fost martorul unui dezastru natural și ai surprins imagini pe care vrei să le împărtășești cu alții, te invităm să faci parte din ReExpoziția. Înscrie în concurs, în perioada 6 octombrie 2023 – 23 februarie 2024 o fotografie originală care ilustrează un dezastru natural și/sau urmările acestuia, iar noi te premiem pentru implicare și pentru efortul de a contribui la creșterea nivelului de conștientizare a riscurilor la care suntem expuși cu toții.

 

Înscrierea în concurs implică acceptarea necondiționată, exclusivă și irevocabilă a participanților ca numele, fotografiile și detaliile furnizate în timpul concursului să poată fi făcute publice și exploatate în orice scop comercial, inclusiv publicitar, de către organizator și/sau subcontractanții acestuia, fără niciun fel de pretenții din partea participanților și a câștigătorilor.

 

Fotografiile înscrise în concurs vor fi jurizate de Dan Negru, Vlad Eftenie și Ioana Ginghină, premiile urmând să fie acordate pe două categorii, respectiv trei premii pentru fotografii profesioniști și un premiul pentru amatori. Cele mai bune fotografii vor fi expuse și în cadrul expozițiilor regionale ce urmează să fie organizate după finalizarea concursului.

 

Proiectul ReExpoziția este organizat de PAID România, unicul administrator al sistemului de asigurare obligatorie a locuințelor împotriva dezastrelor naturale.